Ρωμαίικο Αντάμωμα στο Χάνι της Γραβιάς
Κλαρίνα | Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχ. Κοινόν Αινιάνων | Χάνι της Γραβιάς - Ιστορικός Χώρος - Γραβιά |

Επισκόπηση Γεγονότος

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχ. Κοινόν Αινιάνων

Το Ηρωϊκό έπος του 1821, σαν πηγή διαρκούς έμπνευσης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία τηε Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής διαχρονικά μέχρι σήμερα και είναι μια συνέχεια από τα Ομηρικά έτη. Στις Ραψωδίες του Ομήρου περιγράφονται σκηνές ηρωϊκών πράξεων που πολλές απ΄αυτές συμπίπτπυν ή σχεδόν ταυτίζονται με αυτές των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ακόμα πολλές από τις περιγραφικές εικόνες του Ομήρου, είναι πανομοιότυπες με εικόες που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας από τοθς αγώνες της Επανάστασης: “ Το πλάι, πλάι πήγαινε, τον ταμπουρά λαλούσε, εγώ ραγιάς δεν γίνομαι, Τουρκος δεν προσκυνάω “.

Σττην Μουσιχορευτική μας εκδήλωση σας λέμε: “ Έλληνες!!!!! Απαρνηθείτε τα φράγκικα, φορέστε α Ρωμαίικα και Ελάτε να ανταμωθούμε στο Χάνι της Γραβιάς.

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχ. Κοινόν Αινιάνων

Διοργάνωση Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχ. Κοινόν Αινιάνων

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχ. Κοινόν Αινιάνων Διεύθυνση Υπάτη Πόλη Υπάτη T.K. 35003 Τηλέφωνο 6942537930 Email koinoainianon@gmail.com ΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΑΦΜ EL996875120 Εκδηλώσεις Ρωμαίικο Αντάμωμα στο Χάνι της Γραβιάς - Χάνι της Γραβιάς - Ιστορικός Χώρ
 

Πληροφορίες

  • Από : 07-08-2021   21:00
  • Μέχρι : 07-08-2021 
  • Τοποθεσία: Χάνι της Γραβιάς - Ιστορικός Χώρος - Γραβιά

    Χάνι της Γραβιάς - Ιστορικός Χώρος - Γραβιά.

Κοινοποιήστε το event

Μην ξεχνάτε ! Μοιραστείτε το σαιτ μας .

elEL