Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη
Συναυλίες | SYMPHONIC ART | Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο - Αθήνα, Αττική |

Επισκόπηση Γεγονότος

SYMPHONIC ART

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΙΧΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ  ΚΡΗΤΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

ΗΡΩΔΕΙΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

Ο  εμβλήματος  ερμηνευτής της Κρήτης

 

 

Επι σκηνης

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

 

πιάνο, ενορχηστρώσεις, μουσική επιμέλεια

ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

Ήχοι και εικόνες από τα βάθη του στο σήμερα

 

 

Μια αριστουργηματική  μουσική παράσταση -συναυλία   θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει  το  Αθηναϊκό κοινό στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μια συναυλία αξιώσεων μεγάλου φιλανθρωπικού  σκοπού.

 

Βυζαντινά Μέλη, Ριζίτικα , τραγούδια και χοροί της Κρήτης με ρίζες στα Βυζαντινά χρόνια δίνουν την σκυτάλη σε τραγούδια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη μεταξύ άλλων  που εμπνεύστηκαν από την Βυζαντινή μουσική παράδοση και την μουσική κληρονομιά της Κρήτης.

 

Στην συναυλία θα ακουστούν μουσικές και χοροί σε ένα αριστουργηματικό ψηφιδωτό που θα ενώσει τον χρόνο, τα ακούσματα και τις μουσικές μεταγγίσεις του Βυζαντίου και του σήμερα, τα ακούσματα που φέρουμε γονιδιακά ως Έλληνες.

 

Στην ιδιαίτερη αυτή συναυλία ερμηνεύουν  ο Βασίλης Σκουλάς ο θρυλικός Ανωγειανός ερμηνευτής, στο πιάνο ενορχηστρώσεις και την καλλιτεχνική διεύθυνσή η  Τατιάνα Παπαγεωργίου της γνωστής πιανίστας και μουσικολόγου που μας έχει χαρίσει σπουδαίες συναυλίες στο Ηρώδειο γνωστή για την πολύχρονη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη . Έκπληξη της βραδιάς και σπουδαία συμμετοχή  η εμφάνιση του θρυλικού Ομίλου  Βρακοφόρων Κρήτης, ο ιστορικότερος Όμιλος Θεματοφύλακας  και γνήσιος συνεχιστής της Κρητικής Παράδοσης για μισό αιώνα ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας σε κορυφαίες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικο.

Με αφετηρία γνώριμους βυζαντινούς ύμνους, η συναυλία «Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη» παρουσιάζει τη σχέση που συνδέει την εκκλησιαστική βυζαντινή μουσική παράδοση με την σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με κύριο άξονα τις βυζαντινές κλίμακες («οκταηχία») οι οποίες έχουν διαποτίσει σε σημαντικό βαθμό το έργο μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Μια εκδήλωση με μεγάλο κοινωνικό μήνυμα καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Κάκωσης Νωτιαίου Μυελού , για να  πραγματοποιηθεί καμπάνια στα σχολεία για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

 

Aναμένεται η συμμετοχή και αλλων καλλιτεχνών.

 

Η συναυλία λόγω της θεματικής και του σκοπού της τελεί υπό την αιγίδα των :

  • Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου
  • Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
  • Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
  • Την  Παγκόσμια Ιατρικής Εταιρεία  Κάκωσης του Νωτιαίου Μυελού HeSCoS the Hellenic department of ISCoS, International Spinal Cord Society

SYMPHONIC ART

Διοργάνωση SYMPHONIC ART

SYMPHONIC ART Διεύθυνση Νότου 117 Πόλη ΑΘΗΝΑ T.K. 15342 Τηλέφωνο 2106014078 Email symphonic.art.athens@gmail.com ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΦΜ 062796943 Εκδηλώσεις Μουσική Διαδρομή σε Βυζαντινά Ίχνη - Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
 

Πληροφορίες

  • Από : 13-10-2021   21:00
  • Μέχρι : 13-10-2021 
  • Τοποθεσία: Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο - Αθήνα, Αττική

    Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο - Αθήνα, Αττική.

Κοινοποιήστε το event

Μην ξεχνάτε ! Μοιραστείτε το σαιτ μας .

elEL